Tudnivalók az előfizetésről és az edzőről + étrend
2015. augusztus 23. írta: Shandro

Tudnivalók az előfizetésről és az edzőről + étrend

Írtatok néhányan privát üzenetet, úgyhogy mivel úgy látom, hogy jónéhányan látogatják a blogot és érdekli őket ez a jó kis progi, így írnék egy rövid ismertetőt arról, hogy miként is működik az edző (a programban Coach, én maradok az edzőnél).

Szóval, az logikus, hogy különböző időszakokra lehet előfizetni, negyed-, fél- és egész évre (néha vannak havi kuponok), havi bontásra az éves jön ki a legjobban, lényegében 2 havi kondi áráért. Néha vannak akciók, illetve lehet cigánykodni, én pl. írtam a supportnak, hogy egész évre szeretnék előfizetni, de kicsit sok a 80 euró számomra, lesz-e mostanában akció, erre visszaküldtek egy kuponkódot, amivel 30%-os kedvezményt kaptam az éves előfizu árából. Azt a 7500 forintot megérte a próba. :) 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak, egyszer ezt is kipróbáltam, csak azért, hogy tényleg így van-e, és tényleg kérdés nélkül visszautalták a pénzt, szóval korrektek.

Miután előfizetsz, egyrészt elérhetővé válik az összes gyakorlat (az előfizu lejárta után is nyitva maradnak), illetve ami minket érdekel, aktiválódik az edző is, ami egyénre szabva alakítja a gyakorlatokat. Olyan szinten, hogy nem csak mondjuk a könnyített endurance (ennél eggyel nehezebb a standard, a legnehezebb a strenght) verziót ajánlja, hanem annak is csak mondjuk az 1/3-át, szóval eléggé finomhangol. Ha jól emlékszem, van egy próbagyakorlat, vagy talán az egész első hét, ami alapján megállapítja, hogy mégis milyen szinten van közöd a sporthoz, ez alapján elindítja a rád szabott edzést.

Minden hét végén az utolsó gyakorlat után 3 kérdést tesz fel:

- milyen nehéz volt az aktuális hét
- hány darab edzést szeretnél a következő hétre
- melyik típusú edzést szeretnéd folytatni

Az első kérdés logikus, ha túl nehéz volt, akkor majd könnyíteni fog, ha teljesíthető, akkor marad az aktuális szinten, ha könnyű, akkor keményít. Hozzáteszem, minden héten keményít kicsit, szóval ha elsőre csak enyhén köpted ki a tüdőd, nem biztos, hogy érdemes keményíteni, mert tényleg jóval keményebb lesz, nem biztos, hogy jó lenne.

A második kérdés is egyértelmű, azon nincs mit magyaráznom.

A harmadik kérdés három edzésfajtát foglal magában, a cardiot, strenghtet és mindkettőt egyszerre. Az elsőt inkább nőknek ajánlják alvázformálásra, a másodikat cingár, izmosodni vágyó férfiaknak (vagy azoknak, akik már alapból izmosak és tömegnövelni szeretnének), a kettő keverékét meg lényegében mindenkinek, a fogyni vágyóktól kezdve az átlagembereken át a mozgást kedvelőkig.

Van nutrition guide is (külön előfizetéssel), de azt nem ajánlom. Utánaolvastam, sokan arra panaszkodnak, hogy kis ismertető után lényegében csak receptekkel bombáznak, olyan receptekkel, amihez 5 szupermarketet végig kell járnod, hogy alapanyagot találj, plusz még készítsd el, mindezt egy emberre... Szóval nem éri meg. Nem is olcsó, ahogy emlékszem. Ezzel a témával kapcsolatban érdemes neten utánanézni a dolgoknak, én pl. a body,builder.hu-n belüli Sárga Kapszula nevezetű ekönyvet ajánlom, okos dolgokat ír a srác. Aki pedig nem szeretne külön szöszmötölni az ételekkel, vegyen vagy éljen a Norbi Update irányelvei szerint, nagyon hatásos az is, én pl. 80%-ban azt csinálom, 20%-ban a kondisok étrendjét, éppen ahogy az itthon található alapanyag és a kedvem engedi.

Kellékek szempontjából elég olcsó hobbi a Freeletics, én egy ajtóra applikálható húzódzkodót vettem féláras akcióban 5000 forintért, illetve a Tescoban egy fitnesz szőnyeget 2-3 ezerért. Ez utóbbinál ajánlom inkább egyszeri befektetésnek egy drágább, 8-10e forintos márkás példány beszerzését, azok nem fognak megnyúlni és nem marad ott minden egyes négyütemű fekvőtámasz után egy része a kezeden.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha bármi kérdésetek lenne, nyugodtan bombázzatok vele, de inkább hozzászólásban, ne privátban, hátha valaki másnak is pont az nem világos. :)

Kezdjétek el a Freeletics-et! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://freeletics.blog.hu/api/trackback/id/tr967727586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása